Izdavanje stana - kako izdati stan?

Kako izdati stan?Izdavanje stanova je biznis koji ne može da propadne. Tržište je, jednostavno, takvo da se stanovi i kuće neprestano traže, često i više nego što postoje raspoloživi slobodni kapaciteti na tržištu nekretnina. Svako ko je jednom ušao u proces izdavanja nekretnina, bilo svoje ili tuđe, svestan je da je to posao u kojem se mora voditi računa o više različitih stavki. U našoj prestonici je najveća potražnja za nekretninama, ali i najveća ponuda.

Sa druge strane, iskusni zakupodavci će vam i reći da je to, ponekad, posao sa Tantalovim mukama, s obzirom na to da, pored toga radite i svoj posao, a dodatno se bavite menadžerskim obavezama u vezi sa svojom nekretninom. Takođe, sva odgovornost u vezi sa bilo čime što se dogodi tokom zakupa manje-više pripada vama, te bi bilo dobro biti spreman na sve prednosti, ali i izazove samog izdavanja nekretnina.

U ovom vodiču ćete pročitati važne segmente, ali i korisne savete u vezi sa svime sa čime se možete susresti prilikom izdavanja stanova.

Odakle početi prilikom izdavanja?

Određivanje cene izdavanja stana

Koje to stavke utiču na kreiranje cene?

Kako je najbolje formirati oglas?

Da li možete sve sami ili vam je potrebna pomoć agencije?

Kako odlučiti kome izdati stan?

Donošenje odluke i konačno postizanje dogovora

Sklapanje ugovora kao finalni korak

Zaključna razmatranja