Novi most – obilaznica oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama



Izvor slike: pixabay.com

Novi most – obilaznica oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama



Jedan od zanimljivih projekata planiran u skorijoj budućnosti je izgradnja mosta - obilaznice oko Novog Sada. Sa ciljem da se što pre počne sa realizacijom ovog projekta, oformljena je radna grupa sa bogatim iskustvom u realizaciji projekata na teritoriji naše zemlje i u regionu. Članovi ove grupe su kako profesori fakulteta iz relevantnih oblasti, tako i predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i predstavnici Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kako je najavljeno Radna grupa će u narednim nedlejama završiti izradu Generalnog projekta, na osnovu čega će biti organizovan i tender za dalju realizaciju i izgradnju ove obilaznice. Ovaj most će predstavljati prvi most koji će podržavati i biciklističku infrastrukturu, obzirom da kroz Srbiju protiče najduži deo Dunava od preko 580 km. Ova obilaznica je od posebnog značaja jer će rasteretiti i putni pravac u ka gradu, duž Bulevara oslobođenja. Osim toga veliki značaj biće i za stanovnike okolnih regija, koji će moći lakš;e da dođu do Novog Sada, jer će povezati državne puteve Srem, Mačvu i Posavinu sa Bačkom.

Plan je da se izgradnja mosta - obilaznice realizuje u narednih pet do šest godina, zbog čega će se uložiti maksimalni kapaciteti tokom realizacije ovog projekta.