Koliko su poskupele kirije u Beogradu u poslednje dve godine?



Izvor slike: pixabay.com

Koliko su poskupele kirije u Beogradu u poslednje dve godine?



Iako su cene izdavanja stanova u Beogradu bile u padu od početka pandemije pa sve do avgusta 2021. taj trend se prekinuo pa su od tada cene izdavanja u Beogradu konstantno u porastu. Kirije u Beogradu su naročito skočile u poslednja 3 meseca što se pripisuje dolasku nešto većeg broja ruskih državljanina a što su stanodavci u Beogradu iskoristili da podignu stanarine.

Moja Nekretnina analizira celokupno tržište nekretnina obrađujući podatke sa svih većih sajtova za nekretnine u Srbiji. Analiza cena izdavanja je rađena na osnovu oglasa za izdavanje stanova u Beogradu.

Pogledajte u nastavku interaktivne grafikone kako su se kretale kirije po strukturama po beogradskim opštinama.


 

Visina kirije za jednosobne stanove u Beogradu

Na početku 2020. godine je garsonjera mogla da se nađe gotovo bilo gde u Beogradu za 300 evra dok je u ovom tenutku jednosoban stan teško naći ispod 300 evra na Novom Beogradu, Vračaru, Starom Gradu i Savskom Vencu. Od 250 - 300 evra je moguće naći jednosoban stan na Zvezdari, Voždovcu, Čukarici i u Zemunu.




Visina kirije za dvosobne stanove u Beogradu

Na kiriju za dvosoban stan je potrebno izdvojiti preko 600 evra na Savskom vencu i oko 500 evra na Starom gradu i Vračaru. Izdavanje stanova na Novom Beogradu nije doživelo veće promene kada su dvosobni stanovi u pitanju pa se takvi stanovi i sada mogu naći za 400 evra. Na ostalim gradskim lokacijama se teško mogu pronači dvosobni stanovi koji se izdaju za ispod 300 evra.




Visina kirije za trosobne stanove u Beogradu

Kada su u pitanju trosobni stanovi, kirija se konstantno menjala u svim opštinama, jedina promena pozicija se dogodila na sedmom i osmom mestu gde je izdavanje stanova u Zemunu nadmašilo Voždovac i gde je za trosoban stan u Zemunu sada uglavnom potrebno preko 450 evra.