Izgradnja turističkog kompleksa na Žabljaku



Izvor slike: pixabay.com

Izgradnja turističkog kompleksa na Žabljaku



Kineska kompanija, čiji je vlasnik Jing Džin sa sedištem u Crnoj Gori planira izgradnju velikog turističkog kompleksa na Žabljaku. Kako najavljuju crnogorsje Vijesti, kompanija "Galaxy Europe" je već započela izgradnju, a početkom aprila ove godine Ministarstvo razvoja i turizma je izdalo urbanističko-tehničke uslove, prema kojima će biti izgrađena i trafo stanica, kako bi se obezbedilo snabdevanje električnom energijom i započeli radovi.

 
Budući turistički kompleks planiran je na površini od 24 000 kvadratnih metara, koju je kompanija Galaxy Europe na Žabljaku stekla kupovinom. Na ovom prostoru planirana je izgradnja 40 vila, kao i hotel na 4800 kvadratnih metara, koji će imati više spratova, kao i sportsko-rekreativne sadržaje. Ova kompanija je u Crnoj Gori registrovana prošle godine i ima nekoliko suosnivača. Područje na kojoj je planirana izgradnja pripada opštini Žabljak, a na osnovu latastarskog klasiranja utvrđeno je da se zemljište vodi kao livada šeste klase.
 
Kako se navodi nakon odobrenja za izgradnju trafo stanice, neće biti nikakvih prepreka za sprovođenje realizacije izgradnje ovog kompleksa.