Izgradnja jezera kod sela Nakovo



Izvor slike: pixabay.com

Izgradnja jezera kod sela Nakovo



Očekuje se da selo Nakovo kod Kikinde do kraja sledeće godine dobije jezero, koje bi bilo deo sportsko-rekreativnog centra i koristilo udrženju ribolovaca. U blizini ovog sela nalazila se do skoro bara, koju Pokrajinska vlada planira da rekultiviše u cilju izgradnje jezera. Realizacija ovog projekta počela je pre dve godine, a jezero je skoro iskopano, ostalo je samo da se iskopa još manji deo kaže Milan Majstorović, predsednik opštine Nakovo. Za rekultivaciju postojeće bare izdvojeno je četiri miliona dinara, a do sada je ukupno uloženo oko 20 miliona dinara na čitavu zelenu oazu, u čijem centru je planirano ovo jezero. 

 
Planirana površina za ovaj projekat je tri hektara ukupno od čega su dva hektara planirana za vodenu površinu i jos jedan hektar okolnog zelenila. Pored pomenutih 20 miliona dinara, koji su uloženi u izgradnju jezera, potrebno je do kraja uložiti još 5 miliona kako bi se završio proces iskopavanja jezera i uredio okolni prostor. Planirano je i realizovanje ribnjaka, ali će pecanje biti dozvoljeno tek kasnije. Osim za ribolovce ovo jezero će poslužiti kao idealno osveženje za sve meštane sela Nakovo i okoline, gde će moći da se planira porodični izlet.
 
Iako su radovi već uveliko u toku, Korona je ipak usporila realizaciju, a kako se najavljuje završtak će ipak biti tokom sledeće godine.